Jongen speelt buiten in de herfstbladeren

Gezin fotoshoot in de herfst – ja, zonder jas

In de lente en zomer staan de meeste mensen in Utrecht en omgeving te springen voor een fotoshoot met het gezin. Maar zodra het iets koeler wordt schrikken de meeste mensen met kinderen een beetje af.
Het lijkt me daarom een goed idee om een blog aan toe te wijden aan hieraan. Ook in de herfst en winter kan een gezinsshoot namelijk minstens even mooi zijn als in de warmere maanden.

Heb je wel eens een shoot gezien waarin mensen hun winterjassen aanhebben? Het staat helaas niet zo mooi en leid erg af van het onderwerp: de gezinsleden. Daarom ben ik er groot voorstander van om ook in de winter fotoshoots te doen zonder jas. “Maar.. wat als het 5 graden is?” hoor ik je denken. Ja, ook dan zonder jas. Omdat het kan én mooier staat. Hear me out.

Hóe krijgen we het niet ijskoud?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat ik jullie gezin volledig begeleid op jullie fotoshoot met een uitgebreide stijlgids. Elk seizoen maak ik een nieuwe gids, inclusief de nieuwste trends en voorbeelden van kleding die op dat moment in de rekken hangt. In de stijlgids staan verschillende stijlen die te verkrijgen zijn in de Bijenkorf, Zara, Hema,.. noem maar op.
Met deze herfst- en winter stijlgids krijg je al een goed idee hoe je jezelf, je partner en jullie kinderen goed warm kan houden. Maar ik verklap alvast: Het draait allemaal om laagjes.
In de herfst kan je dus denken aan een hemd, dunner shirt, dikkere trui en/of een mooi vest of gilet met een toffe gebreide sjaal en/of beanie. Wil je liever toch een jurk tijdens jullie buiten shoot? Ook dat kan! Doe lekker warme thermokleding aan.

En de locatie dan?
In de zomer plan ik graag shoots op het strand, maar in de Utrechtse winter heb ik andere mooie suggesties. In Utrecht, Nieuwegein en omgeving heb ik bijvoorbeeld mooie plekjes weten te vinden in verschillende bossen met mooie meren.
Daarnaast is het niet onbelangrijk te vermelden dat de herfst en winter vaak perfect zijn voor golden hour/gouden uurtje shoots. Dit zijn zonsopgang- en zonsondergang fotoshoots. De zon komt namelijk heel laat pas op en gaat vroeg onder; ideaal voor de kindjes dus.

Na het lezen van dit blog betwijfel ik of je nog een goede reden hebt om alleen in de lente of zomer een shoot in te plannen.. Nog meer bewijs nodig? Zie een paar voorbeelden hieronder en hier.
Told ya. 😉

personal

November 3, 2022

Delen

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *